Mangler billede

Collicare sender tog fra Italien til DKI's lager i Køge

Tog er et miljøvenligt alternativ, hvis du skal have transporteret tungt gods over længere strækninger.

Vidste du, at tog i mange tilfælde er et både billigere, hurtigere og mere miljøvenligt alternativ til at køre gods rundt på landevejene med lastbiler?

Derfor er vi glade for, at Collicare nu hver uge sender heltog fra Italien til vores lager i Køge. Toget forlader Italien torsdag eftermiddag og ruller ind i Køge mandag. Dermed flyttes store mængder godt fra vejene over på jernbanenettet.

I Køge har vi togspor helt ind til overdækningen ved vores lagerhaller, hvor vi kan laste og losse godset i ly for vejr og vind.

Mindre CO2-udledning

Collicare arbejder nemlig aktivt med at flytte mere fragt over til miljøvenlige fragtformer og har i de senere år investeret meget i fragt med skib og tog, som alternativer til vejtransport.

Collicare vurderer på sin hjemmeside, at der ved transport med tog op til 92% mindre CO2-udledning og et 82% lavere energiforbrug i forhold til vejtransport.

Fra Køge til hele Sjælland

DB Cargo, er endnu en kunde, der benytter sig af vores spor ind til lageret i Køge.

Fra Køge kan godset nemt kommer videre til hele Sjælland og naturligvis hovedstadsområdet.

Fra DB Cargo lyder den miljømæssige vurdering, at ”banetransport udleder otte gange mindre CO2 end vejtransport, og hvis du sender ét enkelt ellokomotiv afsted, kan du fjerne 35 lastbiler fra vejen – og det betyder 12,7 gange mindre CO2-udledning.”

Grønne løsninger og automatisering

Hos DKI er vi glade for, at kunderne viser interesse i at investere i grønne løsninger, som samtidig nedsætter trængslen på vejnettet både herhjemme og op gennem Europa. Tog er nemlig et godt alternativ, hvis kunderne skal have transporteret tungt godt over længere strækninger.
I nogle tilfælde håndterer vi også lager for vores tog-kunder, i andre bliver godset sendt direkte videre.

DKI har ud over Køge også lokationer i Herning og Horsens, hvorfra vi hjælper vores kunder med logistiske løsninger i både et analogt og et fuldt automatisk set-up.